KÄNSLIG HUD

Hur känner man igen en känslig hud?

En känslig hud är oftast ganska tunn och kan upplevas ojämn i hudfärgen. Ofta har man ytliga blodkärl som lyser igenom och gör att huden känns röd och blossig. Dessa kärl brukar oftast sitta runt näsvingar och på kinderna. Denna hudtyp är också känslig mot kraftigt exfolierande produkter, men kan också reagera på vissa typer av mat och dryck samt rökning mm. Ytliga vidgade blodkärl kan orsakas utav att man inte skyddat huden från kyla, värme och vind men även av att man varit för hård mot sin hud i form av att man har använt för starka cirkulationsökande produkter som tex. kraftiga peelingar. 


Hur ska man behandla en känslig hud?

Om du har en känslig hud, tänk på att inte överarbeta din hud. Använd milda produkter, exempelvis enzymepeeling som inte sätter igång cirkulationen för mycket. Använd inte för aktiva serum och håll dig helt enkelt till lugnande och kärlstärkande produkter. Skydda också din hud med barrärstärkande och lite fetare produkter om du ska vara ute i kyla och vind. Och var noga med solskydd. I stort sett har alla märken produkter för en känslig hud.


Tveka inte att höra av dig till oss på mejl, info@salongcreatedbybelle.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp. 


Exempel på behandlingar för en känslig hud: Avkopplande ansiktsbehandling, Klassisk ansiktsbehandling.

Exempel på produkter för en känslig hud: K Ceutic, Face lotion moist, Repair cellular, ekologisk Kallpressad jojoba olja