TORR HUD

Den torra hudtypen känns oftast lite skrovlig och ojämn i strukturen. Porerna är väldigt små och man känner sig torr oavsett sommar eller vinter. Denna hudtyp har brist på både fukt och fett. Detta beror på att huden har en underproduktion av talg. Därför har en torr hud heller sällan problem med finnar. När man är torr i huden kan man lätt utveckla sprickor i huden, som resulterar i klåda och irritation. En torr hud kan därför också bli väldigt känslig om den yttersta hudbarriären rubbas.


Det är viktigt att tillsätta både fukt och fett till en torr hud. Både för en fuktbevarande effekt men även för att skydda det yttre skiktet av huden, genom att hjälpa huden att ersätta den nedsatta talgproduktionen med feta produkter. Vatten torkar lätt ut huden, så använd gärna en mjölkbaserad rengöring och tillsätt både fukt och fett efter tvätt och dusch. En torr hud kan man ha utav flera orsaker, bland annat ålder, hormorner, miljöpåverkan, felbehandling av produkter men det kan också vara genetiskt. 


Använd gärna rikare produkter som innehåller både fukt och fett. Oljor är att föredra om man har en torr hud. Peeling och mask är också viktigt för en torr hud då vi minst någon gång i veckan behöver peela bort döda hudceller för att få andra produkterna att penetrera ner ordentligt i huden. Sov gärna med någon näringsrik nattmask ett par gånger i veckan. 


Tveka inte att höra av dig till oss i vår chatt eller på mejl, info@salongcreatedbybelle.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp. 


Exempel på behandlingar som vi på Belle erbjuder för en torr hudtyp: Klassisk ansiktsbehandling, Microneedling

Exempel på prdukter som vi på Belle erbjuder för en torr hudtyp: Instant Hydrating Mask, Jojoba oil