MOGEN HUD

Det är oundvikligt att huden förändras med åren. Med åldern så bromsas hudens förnyelseprocess upp samtidigt som avstötningen av döda hudceller minskar. Detta ger ett resultat av att hudytan upplevs grövre. Samtidigt tänjs även fibrerna av kollagen och elastin ut och resulterar i att huden förlorar sin spänst. De första ålderstecknen brukar visa sig i form av linjer runt mun, ögon och på halsen. Huden får det allt svårare att binda fukt och upplevs ofta som grå och livlös.


Alla människors åldrande process påverkas av olika faktorer. En faktor som påverkar till stor del är gener, alltså arvet från våra föräldrar. Även yttre påverkan som UV-exponering, rökning, avgaser och utsatthet för väder och vind har sin effekt på åldrandet. Våra kostvanor har också en stor betydelse då brist på vissa vitaminer kan påverka huden negativt. Sist och helt klart inte minst, hudvård. Med rätt hudvård och behandlingar kan man förebygga hudens åldrande och få huden att kännas mer elastisk, jämn och återfuktad. 


Använd gärna produkter med retinol som ingrediens då det stimulerar produktionen av kollagen och elastin vilket i sin tur kan leda till en mer spänstig och mjuk hud med minskad synlighet av rynkor. Använd serum och masker som har föryngrande egenskaper och gärna lite fetare krämer då en äldre hud generellt är mer torr. Eftersom hudens egen förnyelseprocess blir långsammare så är det extra viktigt att använda peeling 1-2 gånger i veckan. Det ger en liten extra skjuts i avstötningen av gamla torr och döda hudceller.


KOM IHÅG! En åldrad hud är vacker, särskilt när den har vårdats väl med kärlek och omsorg inifrån och ut. Tveka inte att höra av dig till oss på mejl, info@salongcreatedbybelle.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp. 


Exempel på produkter för en mogen hud: Face lotion more, Anti-aging Cleansing gelActiv Retinol 1.0, Dermalift 5.0

Exempel på behandlingar för en mogen hud: Micronedling, Kemisk peeling.