KERATOSIS PILARIS

Keratosis Pilaris är en väldigt vanlig hudåkomma/hudsjukdom där det sker en överproduktion av keratin i huden. Keratin är ett protein som naturligt finns i vår hud och som skyddar vår hud från angrepp och infektioner. Denna hudåkomma visar sig i form av små hårda knottror som sitter anslutet till hårsäckarna. Lite “gåshuds”-likande. Dessa små knottror är vanligt att få på armar, ben och på kinderna. Detta drabbar människor i alla åldrar men är mest förekommande på en torr hud och på dem som lider av atopiskt eksem. Orsaken till dessa knottror är inte helt fastsälld, dock vet man att det är genetiskt, och att det oftast blir värre under vinterhalvåret. Knottrorna går inte att klämma och du bör heller inte skrubba huden överdrivet mycket då detta tenderar att irritera och torka ut huden ännu mer. 


Keratosis Pilaris går inte helt att bota, men du kan avsevärt mildra och minska dessa knottror. Det mest effektiva mot detta är ingrediensen salisylsyra. Också kallat BHA-syra. Denna syra verkar milt exfolierande på huden, samt antiinflammatoriskt. Du mjukar med sådana produkter upp huden samtidigt som knottror och döda hudceller avlägsnas. Använd också en djup återfuktande kräm. Exempel på produkter som innehåller salicylsyra är: Stim Renew 8


Tveka inte att höra av dig till oss på mejl, info@salogcreatedbybelle.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp.


Produkter som passar dig som drabbats av keratosis pilaris: STIM RENEW 8