TANDBLEKNING OCH SMYCKE

Unna dig ett vitt leende med skonsam kosmetisk tandblekning från Svenska DSmile. Ljusa upp dina tänder 2-9 nyanser redan vid första besöket. Fräscht, skonsamt med fantastiska resultat. Hos oss kan du även smycka dina tänder. En fin detalj som håller tills du väljer att ta bort den.

TANDBLEKNING

Skonsam kosmetisk tandblekning med upp till 2-9 nyanser vitare tänder. I behandlingen ingår konsultation samt en behandling på 3×10 minuter.


När skall man inte bleka sina tänder? Åldersgräns 18 år. Vid hål eller pågående behandling hos tandläkare. Det finns ingen dokumenterad risk vid graviditet, amning och kemoterapi, men vi avråder behandling. Plastfyllningar, kronor, broar, implantat mm är inte mottagligt för denna blekning, men tar heller ingen skada av behandlingen. Kosmetisk tandblekning skapar INTE slitningar på tanden som i sin tur skulle ger ilningar, men vi kan inte göra något åt en redan sliten tand. När beläggningar som ligger på tanden försvinner efter en tandblekning är det möjligt att du som kund känner av dina tidigare ilningar mer.


Att känna till: Kosmetisk tandblekning innehåller ej väte och går ej att liknas vi blekning hos tex tandläkaren. Väte går in och påverkar emaljens färg och struktur. Kosmetisk tandblekning tar bort missfärgningar och kan ge dig din egen grundfärg tillbaka (grundfärg o tänder slits dock med åren) vi tar bort ytliga missfärgningarna som har uppstått av kost, levnadsstil o tobak. Vissa tänder är svårare än andra att bleka. I dessa fall kan tätare återbesök ge effektfullare resultat.


2 h efter behandlingen, drick endast vatten. Under 48 h undvik sedan färgrik mat, dryck o. tobak. Tex kaffe, Cola, vin, soja, köttfärssås etc. Resultatet är beroende av att du håller detta annars kan effekten försämras eller försvinna helt. Vidare hållbarhet är individuell och påverkas av dryck, kost, tobak, munhygien och den personliga salivens sammansättning.


DSMILE följer Svensk & Europeisk lag och läkemedelsverket regler. Rekommenderar att boka en touch up inom ca 3-5 veckor (tar ca 15 min) för att uppnå bästa möjliga resultat.

45 min 1499kr

20 min 599kr

Touch up/återbesök

TANDSMYCKE

Ett fastsatt tandsmycke från världsledande Twinkle (fungerar inte på porslinskronor) sitter kvar tills du ber tandläkaren ta bort den. Alla som haft tandställning kan intyga att det inte blir några märken på tanden. Snabbt ditsatt, låt den glittra på din tand så länge du har lust, sen ber du din tandläkare polera bort den… eller behåll den och låt den förgylla ditt leende i många år. Smycket är formad för att passa tätt mot tanden, täcker ¼ -1/3 av tanden -diskret och elegant förstärker den ditt leende utan risk för åverkan eller allergier.


Smycka dina tänder med ett vackert tandsmycke. Smycken: Vi använder Swarowski och Preciosa kristaller. Varumärket PRECIOSA® är en garanti för den finaste kvaliteten på den tjeckiska kristallen från Preciosa. Presiosa® erbjuder runda glaskristaller i högsta kvalité i en mängd storlekar och färger. Swarovski kristaller finns i en mängd olika färger och storlekar och är kända för sin unika slipning som de har patent på.


Bra att veta: För att tandsmycket skall fästas ordentligt så fäster vi ej på en krona, plastfyllning eller porslinständer. Hur sätts tandsmycket fast? Tandsmycket limmas på tanden på samma sätt som tandställningar fästs. Tanden skadas inte och smycket kan lätt tas bort. Din Twinkles lämnar inga synliga spår på tanden. Smycket är designat att följa tandens form. Kompositen läggs på tanden efter att tanden rengjorts noggrant, smycket sätts i kompositen och härdas med en UV-lampa, ungefär som man gör en liten lagning. Efter någon dag känns inte längre smycket då det ligger tunt och platt mot tanden. 


Tandsmycket är tillfälligt och sitter olika från kund till kund. Har man tur kan smycket sitta i flera år och slipas då bort hos tandläkare. Det är viktigt att dina tänder är borstade och fria från plack när du kommer.  Tandsmycket limmas ovanpå tandytan ungefär som man sätter fast en tandställning. Inget borrande, och skadar därför inte tanden. 


Från 11 år men alltid i målsmans sällskap

30 min 499kr

Önskar man fler än en sten så tillkommer 99 kr/sten

15 min 399kr

Tandsmycke i samband med tandblekning

INSTRUKTIONER – INNAN TANDBLEKNING


 • Tänk på att ha ätit innan ditt besök 
 • Ett besök hos tandläkaren för att reducera eventuell tandsten rekommenderas

INSTRUKTIONER – EFTER EN TANDBLEKNING


 • Tandblekningens hållbarhet är individuell och påverkas av dryckesvanor,matvanor och munhygien.

 • Du skall inte äta eller dricka utöver vanligt vatten första timmen efter behandlingen.

 • Du bör undvika tobak, mat och dryck med färgämnen 48 timmar efter behandlingen då tänderna är mer mottagliga för färgämnen denna tid. Orsaken till detta är att tänderna jobbar för att återställa sin fuktbalans. Håller du inte detta kan blekeffekten försämras eller försvinna helt. Exempel på kost under dessa 48 timmarna

  •   Kyckling.           

  •   Fisk

  •   Potatis

  •   Ris

  •   Ägg

  •   Rena mejeriprodukter

  •   Vita såser

  •   Vitt bröd

  •   Gröt

 • Produkter för att behålla resultatet längre finns att köpa i vår salongs shop.

KOM IHÅG


Behandlingen är till för att du ska njuta och koppla av. Du behöver inte prata, vi vill få dig att trivas! Vi ber dig respektera utsatt tid. Vid sen ankomst förbehåller vi oss rätten att korta ner behandlingen. Kom gärna i god tid så att du hinner varva ner och vi bjuder dig på en kaffe. Det är viktigt för oss att du informerar oss om ditt hälsotillstånd i samband med bokning, till exempel om du äter medicin, har någon allergi eller liknande. Låt oss veta, så kan vi ge den behandling som passar just dig bäst. Avbokning sker endast via telefon och ska göras senast 24 timmar före bokad tid, annars debiteras fullt pris.